Bokashi kjøkkenkompostering

Facebook logo X (Twitter) logo LinkedIn logo

Publisert 18.04.2023

Det blir stadig mer populært å kompostere matavfallet selv og mange sverger til å benytte seg av Bokashi for å omdanne matavfall til næringsrik jord.

Bokashi er enkel og smart kjøkkenkompostering som er lettvint, krever liten plass, lukter ikke vondt og passer like fint i byen som i hus med hage.

Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte, og dels enten inne i en kasse med litt jord, eller ute.

I bøtta inne legger du alt du har av matavfall lagvis med bokashistrø en gang om dagen. Bokashistrø er hvetekli innsatt med effektive mikroorganismer. Det organiske materialet brytes opp (men det skjer ingen forråtnelse) og beholder alle proteiner, vitaminer mineraler og næringsstoffer i nedbrutt form. Når det fermenterte matavfallet kommer i kontakt med jord siden, går omdanningen til jord svært raskt. Og all næring og energi føres tilbake til jorden.

Du kan lese mer om komposteringsmetoden Bokashi på bokashinorge.no.

Bokashi Norge har også en egen Youtube-kanal, hvor de har lagt ut gode instruksjonsvideoer. Her er noen av dem:


An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙