Alt blir brukt

Facebook logo X (Twitter) logo LinkedIn logo

Publisert 18.04.2023

På K2 har de som grunnregel at alt skal ha minst to eller tre liv. De er bevisste på å utnytte alle deler av råvarene de bruker. Siden de åpnet i mai 2020, har de redusert matavfallet sitt med 60 %.

Eiere og ansatte på K2 utfordrer stadig hverandre på å redusere søppel og på å utvikle restauranten på en bærekraftig måte. De lar ingenting gå til spille og samler skall, visne urter, topper, røtter og stilker i en boks i kjøleskapet. Dette matavfallet bruker de nemlig som ingrediens i sitt hjemmelagede rugbrød. På sin Instagram profil forklarer de fremgangsmåten, kanskje du vil teste det hjemme?

På K2 samler de matavfallet i 1-2 uker og oppbevarer det i en boks i kjøleskapet. Trinn 1 er å brenne det i stekeovnen på 200 grader i 1-2 timer, for så å steke det på 80-90 grader over natten.

Når matavfallet er avkjølt kjører de det til fint pulver/aske i en blender.

Pulveret er i følge K2 rundt, mildt og litt bitter-søtt i smak. På K2 bruker de dette pulvere blant annet som erstatning for maltsirup i rugbrød.

Brødet serveres med nydelig tilbehør i restauranten, og når det ikke er helt ferskt lengre bruker forvandler de det bant annet til øllebrød som de bruker til dessert. Mer om K2s filosofi finner du på deres hjemmesider.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙