Søndagsåpen garasje - nyttig info

Facebook logo X (Twitter) logo LinkedIn logo

Publisert 02.04.2024

Du trenger selvsagt ikke garasje for å bli med. Kjelleren, loftet, boden eller hagen er like bra. Har du lite å selge, synes du? Gå sammen med naboen eller lag utsalg i borettslaget. Kanskje vil ungene i gata lage sin egen bod? Korps, speider eller idrettslag eller andre som planlegger loppemarked denne søndagen, er selvsagt hjertelig velkomne til å sette markedet sitt på kartet.

Er du på jakt etter et brukt barnesete, en rimelig sykkel eller gamle Figgjo-kopper? Ta deg en søndagstur! Dette er en fin dag å gjøre et bruktkupp på.

Søndagsåpne garasjer var opprinnelig et initiativ fra Stavanger kommune. Garasjene ble åpnet første gang i 2013, arrangementet ble en suksess og flere kommuner meldte sin interesse.

Sett garasjen din på kartet – lykke til!

NYTTIG INFO

Vi deler gjerne erfaringer fra tidligere garasjesalg.

Det er lurt å ha et bord eller lignende til å ha varene på. Dersom det regner, er det greit å ha en presenning eller lignende tilgjengelig.

Husk vekslepenger, poser og priser. Skriv gjerne ut plakater og legg på Vipps-nummeret ditt, dersom du har dette. Sjekk på forhånd at det du vil selge, fungerer og er helt. Tørk gjerne over tingene med en klut.

La barna finne frem «oppkoste» bamser, «barnslige» bøker og «utkjørte» biler og bli med! Gullfiskboller og trampoliner? Murstein og gamle vinylplater? Hvis du har mye forskjellig, kan det være lurt å bruke litt ekstra tid på å registrere og beskrive varene dine.

Har du andre åpningstider enn 12-16, er det lurt å skrive det i fritekstfeltet når du registrere deg, slik at kundene kommer når du har åpent.

Borettslag, nabolag eller velforeninger kan gjerne gå sammen og arrangere felles garasjesalg. Korps, speider eller idrettslag som planlegger loppemarked, er velkomne til å registrere seg her.

Mange ønsker å gi pengene de tjener på garasjesalget sitt, til et godt formål. De fleste veldedige organisasjoner har informasjon på nettsidene sine om hvordan man går frem. Lag gjerne en plakat på selve salgsdagen, hvor det står tydelig hva pengene skal gå til.

Fikk du ikke solgt alt? Gi det gjerne videre til Fretex, lokale loppemarkeder eller andre som kan ha brukt for det. Vi henter gjerne det du ikke får solgt. Sjekk www.hentavfall.no for hva vi kan hente.

Ønsker du å endre eller slette garasjesalget ditt? Logg på med e-postadressen og telefonnummeret du oppga da du registrerte garasjesalget ditt.

Rettigheter og plikter ved bruktkjøp

Kommunene tilrettelegger for de åpne garasjene kun ved hjelp av denne nettsiden. Kommunene har ikke ansvar for tilstand eller kvalitet på varer som kjøpes og selges under arrangementet. Dette ansvaret ligger på hver enkelt selger. Kjøpsloven gjelder for kjøp og salg mellom privatpersoner.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙