Reparasjonskafè

Facebook logo X (Twitter) logo LinkedIn logo

Publisert 19.04.2023

På reparasjonskafeer møtes folk for å utføre småreparasjoner på klær og utstyr. Verktøy og frivillige «fiksere» er tilgjengelige for å fikse de gjenstandene folk kommer med.

Reparasjonene som utføres ved arrangementene er relativt enkle og skal ikke være av typen som profesjonelle håndverkere burde tatt seg av – det skal holde å være litt handy. Du må også selv ta med delene du eventuelt trenger, som knapper, bryter og liknende.

Formålet med reparasjonskafeer er å gi ting lenger levetid. Varer ting lenger, reduseres avfallsmengdene våre. Reparasjonskafeer vedlikeholder og øker også kunnskap om enkle reparasjoner. I tillegg er arrangementene en fin sosial møteplass i lokalmiljøene.

Stavanger kommune og Sandnes kommune har tilgjengelig en verktøypakke som frivillige arrangører av reparasjonskafeer kan låne gratis. Lokaler og reparatører til å håndtere verktøyet må du skaffe på egen hånd. Du kan lese mer om konseptet reparasjonskafé og hvordan du selv kan arrangere en på prosjektets egen nettside.

På biblioteket i Sandnes arrangerer frivilligsentralen jevnlig Repair cafè. Så snart samfunnet er tilbake i normal gjenge igjen, vil arrangementene legges ut på Facebook-siden @RepairCafeNO

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙