Bli et liste-monster!

Facebook logo X (Twitter) logo LinkedIn logo
Restevenn#Planlegging

Publisert 10.05.2023

Handleliste er restevennens beste venn.

Ved å planlegge innkjøpene kan du spare tid og penger, samtidig som du kaster mindre mat.

Noen foretrekker å handle en gang i uken, mens andre foretrekker å handle flere ganger i uken. Ingenting er rett eller galt, men ha en plan når du går på butikken.

Hvis du handler inn for mye hver gang kan det fort bli uoversiktlig i kjøleskapet, noe som igjen kan føre til matsvinn. Skaff deg oversikt over hva du allerede har i kjøleskapet, fryseren, matskapene og skuffene. Hva trenger du egentlig?

Ryddemiddag av rester
Bruk det du allerede har til å sette opp meny for de neste dagene fremover, både til middag og matpakker. Det kan være lurt at siste middagen før neste handel er en «ryddemiddag» som du kan bruke forskjellige rester på. Gode eksempler er wok, grønnsakssuppe eller ovnsbakte grønnsaker.

Ha handlelisten parat
Ha en fortløpende handleliste tilgjengelig enten i skuffen eller på mobilen. Her kan du notere ned det som du går tom for i påvente av neste handletur.

Og husk: Hold deg til handlelisten. Det kan være fristende å kjøpe andre ting, men hvis du holder deg til handlelisten, er det mindre sjanse for matsvinn. Er du mett når du går på butikken, er det lettere å holde seg til handlelisten.

Handleliste-apper

Google Keep

Out of Milk

Our Groceries

Wunderlist

Sjekk DinSide sin gjennomgang av handleliste-apper her


Kjøp noen gode oppbevaringsbokser med lokk.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙